Szashimi (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gépész
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Karácsony, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Halak, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 teáskanál kandírozott gyömbér 0 ? ? ? ? ?
1 db jégcsap retek 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál wasabi 0 ? ? ? ? ?
4 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 evőkanál rizsecet ? ? ? ? ? ?
30 dkg tonhal 227 21.5 15.5 0 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A jégcsapretket almareszelőn lereszeljük és a tányérokon elterítjük. Mellékanalazzuk a gyümbért és a tetejére remdezzük, a hajszálvékonyra szeletelt halat. A szósz összetevőit elkeverjük és külön tálkában kínáljuk hozzá. Egyéb köretet nem igényel.