Lazac és tonhal szashimi (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 5 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Karácsony, Böjt, Hétvégi ebéd, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Csípős, Hideg, Halak, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg tonhal 227 21.5 15.5 0 0 70
15 dkg lazac 208 20 14 0.2 0 44
4 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 evőkanál kandírozott gyömbér 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál wasabi 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A friss lazacot vékony szeletekre váhjuk, a tonhalat felkockázzuk. Gusztusosan a tányérokra rendezük, majd leöntjük a szójaszósszal elkevert wasabival. Kis ideig állni hagyjuk, majd behűtve, a gyömbérrel díszítve fogyasztjuk.