Bélszín carpaccio (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Isti
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Karácsony, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 maréknyi rukkola 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
6 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
50 dkg bélszín 119 19 4.4 0.6 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bő órára mélyhűtőbe tett bélszínt vékonyra szeljük, majd két sütőpapír között, még vékonyabbra nyújtjuk. Tálra terítjük és a citromlével elkevert olajjal megkenve, a fűszerekkel meghintve, kevés parmezánnal és némi rukkolával meghintve tálaljuk.
Pirítóst adjunk hozzá.