Sziciliai rakott pacal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg juhsajt (kaskavál) 225 31.4 9.6 0.2 0 0
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
5 szem paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg pacal 165 15.9 11.2 0 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az előfőzött pacalt felcsíkozzuk. A felkarikázott padlizsánt besózzuk, majd egy órát csepegni hagyjuk. Végül letörölgetve kevés olajon pirosasra sütjük. Lecsepegtetve, félre tesszük. Kevés olajon összepirítjuk a finomra vágott szalonnát és a hagymát. Rádobjuk a pacalt, belekeverjük a lehéjazott paradicsomot és összeforraljuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Sütőedénybe rétegezzük a pacalos keveréket, rétegenként megterítve a padlizsánnal, az időközben keményre főzött és vékonyra szelt főtt tojással, a reszelt juhsajttal. A tetejére a pacalos paradicsom kerüljön. A tetejét megszórjuk a reszelt parmezánnal és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük.