Sziciliai rakott pacal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Az előfőzött pacalt felcsíkozzuk. A felkarikázott padlizsánt besózzuk, majd egy órát csepegni hagyjuk. Végül letörölgetve kevés olajon pirosasra sütjük. Lecsepegtetve, félre tesszük. Kevés olajon összepirítjuk a finomra vágott szalonnát és a hagymát. Rádobjuk a pacalt, belekeverjük a lehéjazott paradicsomot és összeforraljuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Sütőedénybe rétegezzük a pacalos keveréket, rétegenként megterítve a padlizsánnal, az időközben keményre főzött és vékonyra szelt főtt tojással, a reszelt juhsajttal. A tetejére a pacalos paradicsom kerüljön. A tetejét megszórjuk a reszelt parmezánnal és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||