Zöldséges rizskása (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Szilveszter, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát és a kis kockára vágott borjúcombot. Jól összesütjük, majd belekeverjük a rizst és ha, az is átpirult, felöntjük 2 pohár vízzel. A levét talarékon elfőzzük, az utolsó öt perrcben, hozzákeverjük, a mélyhűtött borsót és a répát. Vizzel kiöblitett tálkákba szedjük, és kiborítva tálaljuk. Előételnek pompás, főételnek nagyobb adagban adjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||