Zöldséges rizstorta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Böjt, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Tojás, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 db sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
10 dkg mirelit zöldborsó 56 0.8 0.5 11 1.3 0
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. A tejfölbe belekeverjük a tojásokat, a reszelt sajt felét, a zúzott fokhagymát és fűszerezzük. A konzerveket leszűrjük és leöblítjük, a sárgarépát lereszeljük, majd az összes hozzávalót összeforgatjuk. Egy kerek, tűzálló tálat kivajazunk, morzsával megszórjuk és a masszát beleöntjük. 175 fokos sütőben, 20 percig sütjük. Tálra borítjuk, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és tortaszerűen szeleteljük.
Szárazabb húsokhoz nagyszerű köret, de önálló vacsora is lehet.