Savanyú pacalleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Judit A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Macskajajra, Szabadban, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A zöldségeket lereszeljük, majd a felhevített zsíron lepirítjuk. Belekeverjük, az előzetesen megfőzött pacalt és összeforgatjuk. Felöntjük, bő liternyi vizzel és a pacal főzőlevéből egy liternyivel. Belereszeljük a citrom héját, beledobjuk a babért, a zúzott fokhagymát, majd kevés sóval, borssal ízesítve puhára főzzük. A zsírban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, liszttel és a paprikával megszórjuk és a cukrot rászórva rántást keverünk. A főzőlével felöntjük és csomómentesre keverjük. Összeforaljuk a levessel, majd a kicsavart citromlével és tárkonyecettek ízesítjük. Tárkonnyal díszítve tálaljuk. Friss barnakenyeret adjunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||