Citromos sertésszűz (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása: Pityu
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Húsételek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
80 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst lehártyázzuk, majd felszeleteljük. A citromhéjjal meghintjük, sózzuk, borsozzuk és a citromlével megcsepegtetjük. Fél órát állni hagyjuk. Az egyik oldalát lisztbe mártjuk. A felhevített vaj olaj keveréken a lisztezett felével sütni kezdjük. Ha pirosra sült átfordítjuk, majd ismét pirosra sütjük. A fehérborral felöntve puhára pároljuk. A finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva, burgonyapürével tálaljuk.