Citromos sertésszűz (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Húsételek Hozzávalók 4 személyre:
A húst lehártyázzuk, majd felszeleteljük. A citromhéjjal meghintjük, sózzuk, borsozzuk és a citromlével megcsepegtetjük. Fél órát állni hagyjuk. Az egyik oldalát lisztbe mártjuk. A felhevített vaj olaj keveréken a lisztezett felével sütni kezdjük. Ha pirosra sült átfordítjuk, majd ismét pirosra sütjük. A fehérborral felöntve puhára pároljuk. A finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva, burgonyapürével tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||