Kukoricás-babos-céklasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 5 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: kicsilány
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Köretek, Saláták, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Macskajajra, Szabadban, Böjt, Koleszban főztük, Szilveszter, Farsang, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Édes, Hideg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál tökmagolaj 884 0 99.8 0 0 0
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
1 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
20 dkg savanyított cékla ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A leöblített kukoricát és babot, a finomra vágott hagymával és a céklával elkeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. A tökmagolajjal megcsepegtetjük és jól összeforgatva, lehűtve tálaljuk.