Csirkemell citromos pácban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Jocó
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A filézett csirkemellet csíkokra vágjuk. Összekeverjük a csíkokra vágott bazsalikommal, a joghurttal, a lereszelt citromhéjjal és a citromlével. Sóval és borssal fűszerezzük.
Fél órát állni hagyjuk, majd forró olajban pirosra sütjük. Főtt vagy sült burgonyával, ecetes hagymával és tzatzikivel tálaljuk.