Boros sertéstarja (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 50 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Tizórai gyerekeknek , Sült, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
3 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
4 db borókabogyó 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tarját csíkokra vágjuk. A vékony szeletekre vágott hagymával és fokhagymával, valamint a fűszerekkel és a borral elkeverjük. Egy éjszakát állni hagyjuk. A lecsöpögtetett fűszereket az zsiradékban átsütjük, majd a húst átpirítjuk rajta. A maradék páclével felöntve, esetleg kevés vizet hozzáadva, puhára pároljuk. Sült burgonyával vagy krokettel tálaljuk.