Fokhagymás tarjacsíkok tócsniban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Fokhagymás tarjacsíkok
Tócsni lepény
A tálaláshoz
Fokhagymás tarjacsíkok A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kiszedjük. A zsiradékon a vékony csíkokra vágott sertéstarját pirosra sütjük. Az apróra darabolt hagymát és a zöldségeket belekeverjük, megfűszerezzük, majd fedő alatt, szükség szerint, kevés vizet öntve alá, puhára pároljuk. Tócsni lepény A meghámozott burgonyát, almareszelőn, lereszeljük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd belekeverjük a tojást és annyi lisztet, hogy a massza összeálljon. Ne pihentessük, mert a burgonya elszíneződik. Kevés, forró olajban süssük. Kanállal vékony lepényeket rakunk az olajba, majd a kanál hátával elsimítjuk. Egyszer megfordítva, mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A tálaláshoz A megpárolt húst a lepények közepébe halmozzuk és félbe hajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tejföllel átkenjük, majd az elkevert, reszelt sajtokkal megszórjuk. Kevés paprikával meghintve, grill fokozaton pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk. Idénysalátát vagy savanyúságot kínáljunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||