Bugaci csikóstokány (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
20 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
2 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál majoránna 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott szalonnát kissé megsütjük, majd az apróra metélt hagymát megpirítjuk rajta. A csíkokra vágott combot fehéredésig sütjük a zsiradékon és a majoránnával, a borssal meghintve párolni kezdjük. Szükség szerint kevés vízzel felöntve, majdnem puhára pároljuk. Belekeverjük a csíkokra vágott gombát és a a májat, készre sütjük, megsózzuk és behabarjuk a tejfölben elkevert paprikával és liszttel. Készre főzzük.
Galuskával vagy tarhonyával kínáljuk.