Zöldséges rakott padlizsán (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
4 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánt meghámozzuk és karikákra vágjuk és lesózva kicsit állni hagyjuk. A tojásokat és a burgonyákat megfőzzük és megtisztítjuk, majd a hozzávalókat vékonyan felkarikázzuk. A tepsi alját kikenjük az olaj felével, rátesszük a leöblített, lecsepegtetett padlizsánt, sózzuk, megborsozzuk. Rárétegezzük a hagyma- és paradicsomkarikákat, majd a tojásszeleteket, ismét sózzuk, borsozzuk. Legfelülre a burgonyát terítjük, majd leöntjük a tejföllel, melybe előzőleg belekevertük a zöldfűszereket. Kicsit összerázzuk és megcsepegtetjük a maradék olajjal. 160 fokos sütőben, kb fél órát sütjük.