Tojásos burgonyaleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Adriai vitorlázás A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Szabadban, Buli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Böjt Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, a rozmaringot, a babérleveleket és az előzőleg lehéjazott, majd apróra darabolt paradicsomot. Összesütjük és belekeverjük a kis darabokra szelt sonkát, a paprikát és kevés vízzel felöntve felforraljuk. 5 perc főzés után beleszórjuk a dobókockányira vágott burgonyát és felöntjük, annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Lefedve kis lángon, újraforrástól számítva, negyed órát főzzük. Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a leveshez, majd behabarjuk a joghurtban elkevert liszttel. A finomra metélt petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk. A receptet a kényszer szülte, nem volt más alapanyagunk, mégis meglepően finom és laktató lett. Sonka nélkül igazi böjtös étel lehet. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||