Mediterrán paprikáskrumpli (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Buli, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Meleg nyári napokra, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg szárított sonka 0 ? ? ? ? ?
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
5 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
60 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A receptet a szükség szülte, ez volt, megcsináltuk belőle, finom lett. Az olajon átpároltuk a a finomra vágott hagymát. Rádobtuk az apróra vágott sonkát, a fűszereket és kevés vízzel felöntve összeforraltuk. Hozzáadtuk a hajóba vágott burgonyát és annyi vízzel, amennyi éppen ellepte felfőztük. Ha puhára főtt a burgonya, a joghurttal behabartuk. Savanyúsággal és friss kenyérrel tálaltuk. Hazánktól kissé idegen íz, de tökéletes könnyű vacsora lehet.