Rasszolnyik rizzsel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Dalma
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Hajón is elkészíthető, Húsfélék, Zöldség, Sós, Savanyú, Meleg, Bogrács, Főtt, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
3 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
4 evőkanál rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
4 db ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 dl kovászosuborka lé 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Vágjuk a marhahúst közepes kockákra, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és tegyük fel forrni. 40 percig forraljuk, de időnként habozzuk le. A felhevített olajban pároljuk meg, a finomra vágott zöldségeket és a paradicsompürét, majd az uborkalével együtt adjuk a leveshez. Fűszerezzük és főzzük jól össze. Az utolsó húsz percben keverjük bele a kicsire metélt krumplit és a rizst. Szükség szerint sózva, borsozva tálaljuk.