Juhtúrós rakott burgonya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Főétel, Főétel mellé, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk. A tejfölt összekeverjük a fokhagymával és a reszelt karaván sajttal. A paradicsomot meghámozzuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt vékonyra felszeleteljük. A tepsi alját vékonyan bekenjük vajjal, és rákarikázzuk a burgonya felét. Ezt a réteget megsózzuk, megborsozzuk és ráterítjük a habosra kikevert juhtúrót. Erre rétegezzük a paradicsomot és a hagymát, majd megint burgonya következik. Újra megsózzuk, megborsozzuk. Végül ráöntjük a tejfölös masszát, és 175 fokos sütőben, fél órát sütjük. Idény salátával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||