Joghurtos-pórés rukkolasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel mellé, Főétel előtt, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 db salátauborka 15 1 0.1 1.7 0 0
1/2 doboz koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
5 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A joghurtot textil kendőbe öntjük és két órát hagyjuk csepegni. Ezután az olajjal, a zúzott fokhagymával, a citrom lereszelt héjával és kicsavart levével elkeverjük. Közben sóval, borssal ízesítjük. A paradicsomot félbe-negyedekbe vágjuk, a répát lereszeljük, az uborkát meghámozzuk, majd félbevágva a magjait karalábévájóval kiszedjük, ezután legyaluljuk. A pórét félkarikára szeljük. A saláta hozzávalóit az öntettel összeforgatjuk és rövid pihentetés után, a reszelt sajttal tálaljuk. Előételként vagy grillezett szárnyas mellé ajánlom.