Borzaska cukkínifőzelékkel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főzelékek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

Borzaska cukkínifőzelékkel
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kárpáti borzaska
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg sertéskaraj 159 21 8.1 0.4 0 68
4 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
6 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Citromos-tejszínes cukkinifőzelék
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
5 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Borzaska cukkínifőzelékkel
A bundázott húst a főzelék mellé tálaljuk. Frissen adjuk az asztalra.

Kárpáti borzaska
A vékony szeletekre vágott karaj hártyáit bevágjuk, majd gyengéden kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és lisztbe mártjuk. A burgonyát finom lyukú reszelőn lereszeljük, majd a tojással és a többi liszttel elkeverjük A húst a burgonyás masszába mártjuk és középforró olajban, egyszer megfordítva, aranybarnára sütjük.

Citromos-tejszínes cukkinifőzelék
A felhevített olajon átpároljuk, a zöldjével együtt, felkarikázott újhagymát. Hozzáadjuk a félbe-negyedekbe vágott zsenge cukkínit. Közben a citrom lereszelt héjával, sóval és borssal fűszerezzük. A liszttel megszórjuk. Roppanósra pároljuk. Végül a cukorral, a citrom levével és a tejszínnel összeforraljuk. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Szárazabb grillhúsok kitűnő körete lehet.