Húsvéti kombe (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Húsvét, Csőben sült, Töltött, Kemence, Sós, Tejtermékek, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tizórai gyerekeknek , Reggeli Hozzávalók 4 személyre:
1 deci langyos tejben, a cukor hozzáadásával, felfuttatjuk az élesztőt, majd egy deci víz és két deci tej hozzáadásával rugalmas tésztává gyúrjuk a hozzávalókat. A tésztát három egyforma részre szedjük. Lisztezett táblán nyújtsuk vékonyra. Az első lapot kenjük meg a langyos vaj-olaj keverékkel. A második lapot terítsük rá. A darált sonkát, a finomra vágott hagymát, 3 keményre főzött tojást, melyet apró kockára vágtunk, a tejföllel elkeverve simítsuk rá, majd a harmadik lappal fedjük le. Ezt kenjük le a megmaradt zsiradékkal. Hajtsuk be a tészta mindkét szélét a feléig, majd az alját és a tetejét is. Tegyük a hajtással lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe. Keresztben és átlósan vágjuk be a tésztát, kenjük le felvert tojással és hintsük meg a magokkal. Egy óra alatt langyos helyen kelesszük meg. 180 fokos sütőben süssük fél-háromnegyed órát, amíg a tészta teteje szép aranyszínű nem lesz. A bemetszések mentén szeleteljük fel. Tormakrémmel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||