Zelleres, tárkonyos lencseleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Szilveszter, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A lencsét egy éjszakán át áztatjuk, majd leszűrjük és másfélszer annyi vízben feltesszük főni. A zellert megtisztítjuk, felszeleteljük, zöldjét apróra vágjuk és a lencséhez keverjük. Beletesszük a fokhagymát és a fűszereket. a tárkony kivételével. 20 perc alatt puhára főzzük, majd kidobjuk a zellert és beleöntjük a borecetet, belekeverjük a tárkonyt. A hagymát félfőre vágjuk és az olajon pirosra sütjük. A tányérokba adagolt levesre szórjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||