Kárpáti borzaska párolt rizzsel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 35 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre: Kárpáti borzaska
Párolt rizs
Kárpáti borzaska párolt rizzsel
Kárpáti borzaska A vékony szeletekre vágott karaj hártyáit bevágjuk, majd gyengéden kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és lisztbe mártjuk. A burgonyát finom lyukú reszelőn lereszeljük, majd a tojással és a többi liszttel elkeverjük A húst a burgonyás masszába mártjuk és középforró olajban, egyszer megfordítva, aranybarnára sütjük. Párolt rizs Vastag falú edényben olajat melegítünk, a rizst beleöntjük és folyamatosan kevergetve, addig pirítjuk, amíg a rizsszemek kifehérednek. Ekkor felöntjük annyi vízzel, mint a rizs térfogatának a kétszerese. Sózzuk, borsozzuk, majd nagy lángon felforraljuk. Ezután vagy sütőben pároljuk készre vagy takaréklángon pároljuk, addig amíg a rizs tején, már nem látszik víz, ekkor a lángot lekapcsolva, az edény és a fedő közé konyharuhát téve, a saját gőzében hagyjuk megpuhulni. Tálalás előtt pecsenyevillával lazítsuk fel. Kárpáti borzaska párolt rizzsel A tejfölt elkeverjük a reszelt fokhagymával, sajttal és a fűszerekkel. A mártást a húsra halmozzuk, majd a párolt rizzsel és tetszés szerint, savanyúsággal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||