Füstölt pisztráng (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Karácsony, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Halak, Reform konyha, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

Füstölt pisztráng
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db pisztráng 113 21.5 2.9 0 0 56
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál torma 78 2.7 0.4 15.9 0 0
1 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 ízlés szerint fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Páclé házi füstölésre váró halhoz
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
6 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál mustármag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál borókabogyó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Füstölt pisztráng
A halakat bepácoljuk, majd a füstölő előírása szerint, 20 perc alatt, megfüstöljük. Hidegen, salátaágyon adjuk asztalra. Finomra vágott hagymát, tormát, majonézt, vajat kínálunk mellé. Esetleg gravad lax mártást. A forró pirítóst el ne felejtsük.

Páclé házi füstölésre váró halhoz
A hozzávalókat 4 liter vízzel elkeverjük és felforraljuk, majd kihűlés után az ecetet beleöntjük. A halakra öntjük és 12 órán át pácoljuk. A halakat, ha szükséges, nehezékkel nyomjuk a pác alá. Pl. lefordított tányér!