Füstölt csirkeszány (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Sós, Hideg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg csirkeszárny 132 20.9 5.2 0.5 0 60
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagymákat apróra vágjuk, majd 3 liter vízzel felöntjük és a fűszereket beleszórva felforraljuk. Forrás után a csirkeszárnyakat beledobjuk és lefedve hagyjuk kihűlni. A szárnyalkat lecsepegtetve a füstölő rácsára tesszük, majd 20 percig füstöljük.
Hidegen, friss zöldségekkel és pirított barna kenyérrel tálaljuk.