Francia mustármártás (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Párolt, Sós, Meleg, Tejtermékek, Tojás

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 adag margarin ? ? ? ? ? ?
2 adag tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1/2 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 kiskanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1 csapott evőkanál tárkony 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy gyorsfőző edényben, gőz fölött, egy evőkanál vajat felolvasztunk, hozzáadunk egy evőkanál vizet és habverővel alaposan elkeverjük. Ezután egyenként belekeverjük a tojássárgákat, közben állandóan kevergetjük, majd a többi vajat is apránként hozzáadjuk. A mártást citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Az edényt a gőzről levesszük és belekeverjük hozzá a mustárt és az apróra vágott.
Párolt halhoz vagy tojásételekhez illik.