Mascarponés gyümölcstorta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Desszert, Meleg nyári napokra, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 doboz babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
1 csomag tortazselé 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
ízlés szerint banán 105 1.3 0.1 24.2 2 0
ízlés szerint eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csomag habfixáló 0 0 0 0 0 0
5 dl habtejszín 284 15.5 23.7 1.9 0 77
2 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
6 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
6 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a sóval és a sütőporral összeszitált lisztet hozzáadjuk. Finoman összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt aljú karimába öntjük. Készre sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk. A mascarponét kikeverjük a cukorral, egy citrom levével. Hozzáadjuk a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt és összeforgatjuk. A piskótát meglocsoljuk a másik citrom levével és rásimítjuk a krémet. Aki szeretne tehet bele gyümölcsöt. Néhány óráig hűtjük, tálalás előtt körberakjuk babapiskótával és gyümölcsökkel díszítjük, melyeket kenjünk le előírás szerint elkészített tortazselével. Rövid hűtés után tálaljuk.