Mézes-mustáros szűzpecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Sörözés, borozás, Hirtelen sült, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A finomra vágott hagymát a felhevített olajon megpirítjuk. A felszeletelt, gyengéden kivert, sóval, borssal meghintett sertésszüzet átsütjük rajta. Belecsurgatjuk a mézet, rászórjuk a gyömbért, belekeverjük a mustárt és a borral felöntve zsírjára sütjük. Végül összeforraljuk a tejszínnel. Főtt szélesmetélttel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||