Sült császár salátával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Dorka
A recept nehézségi foka: 4
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Előételek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Főétel előtt, Macskajajra, Szabadban, Buli, Párolt, Sós, Hideg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
25 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 kg bőrös császárhús 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hús bőrét, de csak a bőrét bevagdossuk, majd a sóval és borssal bedörzsöljük. A darabokra vágott zöldségekre fektetjük, a bőrével lefelé. Aláöntjük a bort és alufóliával lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A húst megfordítjuk és a sütő hőjét 140 fokra visszavéve, még másfél órát pároljuk. Párolás közben a levével locsolgassuk. Kihűlve szeleteljük fel és idénysalátával valamint pirítóssal tálaljuk.