Sült császár salátával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dorka A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Előételek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Főétel előtt, Macskajajra, Szabadban, Buli, Párolt, Sós, Hideg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A hús bőrét, de csak a bőrét bevagdossuk, majd a sóval és borssal bedörzsöljük. A darabokra vágott zöldségekre fektetjük, a bőrével lefelé. Aláöntjük a bort és alufóliával lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A húst megfordítjuk és a sütő hőjét 140 fokra visszavéve, még másfél órát pároljuk. Párolás közben a levével locsolgassuk. Kihűlve szeleteljük fel és idénysalátával valamint pirítóssal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||