Hirtelen sült tarja kelkáposztával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Pityu
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

Hirtelen sült tarja kelkáposztával
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint gorgonzola 34 3.4 0.1 4.6 0 1
4 szelet tarja 0 0 0 0 0 72
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Paradicsomos-tejszínes kelkáposzta
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 fej kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hirtelen sült tarja kelkáposztával
A tarjaszeleteket kiverjük, majd a hártyáit bevagdossuk. Sóval, borssal behintjük, majd a paprikával elkevert lisztbe forgatjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük és zsírjára sütjük. A sült szalonnát félre tesszük, majd a zsiradékon a tarjaszeleteket átsütjük. A tarját tálra halmozzuk, a szalonna szeletekkel díszítjük, melyeket gorgonzolával megszórunk és a kelkáposztával körítjük.

Paradicsomos-tejszínes kelkáposzta
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát és a lereszelt sárgarépát megpirítjuk. Közben a darált köménnyel, a majoránnával és a borssal fűszerezzük. Sózzuk, majd a csíkokra vágott kellel elkeverjük. Ha a kel összeesett, belekeverjük a lisztet és összesütjük, majd felöntve a paradicsomlével és a tejszínnel összefőzzük. A kelkáposzta maradjon kissé roppanós. Szárazabb húsok mellé illő köret, de vegák fogyaszthatják önmagában is. Hidegen is megállja a helyét, saláta helyett.