Hirtelen sült tarja kelkáposztával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre: Hirtelen sült tarja kelkáposztával
Paradicsomos-tejszínes kelkáposzta
Hirtelen sült tarja kelkáposztával A tarjaszeleteket kiverjük, majd a hártyáit bevagdossuk. Sóval, borssal behintjük, majd a paprikával elkevert lisztbe forgatjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük és zsírjára sütjük. A sült szalonnát félre tesszük, majd a zsiradékon a tarjaszeleteket átsütjük. A tarját tálra halmozzuk, a szalonna szeletekkel díszítjük, melyeket gorgonzolával megszórunk és a kelkáposztával körítjük. Paradicsomos-tejszínes kelkáposzta A felhevített olajon a finomra vágott hagymát és a lereszelt sárgarépát megpirítjuk. Közben a darált köménnyel, a majoránnával és a borssal fűszerezzük. Sózzuk, majd a csíkokra vágott kellel elkeverjük. Ha a kel összeesett, belekeverjük a lisztet és összesütjük, majd felöntve a paradicsomlével és a tejszínnel összefőzzük. A kelkáposzta maradjon kissé roppanós. Szárazabb húsok mellé illő köret, de vegák fogyaszthatják önmagában is. Hidegen is megállja a helyét, saláta helyett. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||