Tormás-sajtkrémes cékla (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Böjt, Sült, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 doboz ecetes torma ? ? ? ? ? ?
2 tubus krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
1 kg cékla 31 1.3 0.1 5.9 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmosott céklát megsózzuk és alufóliába tekerjük. 180 fokos sütőben egy órát sütjük. Meghámozzuk és hasábokra vágjuk. A krémsajtot, a tejfölt és a tormát elkeverjük, sóval, borssal, citromlével és kevés cukorral ízesítjük. A céklára öntve tálaljuk. Lehet előétel vagy hideg köret.