Gorgonzolás-körtés csirkemell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Töltött, Csőben sült, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
10 dkg gorgonzola 34 3.4 0.1 4.6 0 1
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 db körte 53 0.4 0.3 12 2.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
16 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kifilézett csirkemellet felszórjuk, majd ujjainkkal a nyílást kitágítjuk. A meghámozott, kicsumázott körtét, az áttört gorgonzolát és a durvára vágott diót összekeverjük, majd a csirkemellek üregébe töltjük. A töltött melleket borssal meghintjük, majd baconba tekerjük és tepsibe helyezzük. 175 fokra előmelegített sütőben, 40 percig sütjük. Sóról szándékosan nem írtam, sok hozzávaló sós.
Tört burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk, körtebefőttet kínálhatunk hozzá.