Hirtelen sült malackaraj (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 740 perc
A recept forrása: Albi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Hideg téli napokra, Hirtelen sült, Tárcsa, Sós, Meleg, Húsfélék, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
8 szelet bőrös malacgerinc ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szeleteld bőrös karajt a tenyerünk élével kiverjük, majd a zúzott fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk. Ez lehet pár óra vagy egy éjszaka. A húst lecsepegtetjük, majd szárazra itatjuk és a paprikával elkevert lisztbe forgatjuk. A középforróra hevített olajban, egyszer megfordítva, pirosra sütjük. Párolt káposztával, petrezselymes burgonyával és szeletelt almával tálaljuk.