Pácolt busa bundázva sütve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: 

Hozzávalók 4 személyre:

Pácolt busa bundázva sütve
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 kg busa 92 18 1.9 0.6 0 70
1 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Orly tészta
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Pácolt busa bundázva sütve
A busát kifilézzük és besózzuk. A tejet elkeverjük a zúzott fokhagymával, a törött borssal és a többi fűszerrel, majd a busafilékre öntjük. Többször átforgatva egy éjszakán át, a hűtőben pihentetjük. A filét lecsepegtetjük. Az Orly tésztába egy evőkanálnyi pirospaprikát keverünk, majd a halfiléket a lisztbe mártjuk és a tésztába forgatjuk. Középforró olajban kisütjük. Keresztben szeletelve, burgonyapürével tálaljuk.

Orly tészta
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét, csipetnyi sóval habbá verjük. A többi hozzávalót simára keverjük és a tojáshabot beleforgatjuk. A lisztbe mártott hozzávalókat belemártjuk és aranybarnára sütjük.