Grillázsos marcipángolyó (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 4
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Hideg téli napokra, Advent, Karácsony, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

Grillázsos marcipángolyó
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint rumos meggy ? ? ? ? ? ?
50 dkg marcipánmassza ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mogyorós grillázs
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grillázsos marcipángolyó
A marcipánból formáljunk kis diónyi golyókat, majd forgassuk a grillázs törmelékbe. A tetejükre nyomjunk egy-egy kimagozott rumos meggyet. Jól behűtve tálaljuk. Kissé tömény, de pompás édesség.

Mogyorós grillázs
A mogyorót megpörköljük, a héját ledörzsöljük, majd durvára vágjuk. A cukrot mély serpenyőbe hintjük és kis lángon hevíteni kezdjük. Szépen, lassan a serpenyőt forgatva aranybarnára pirítjuk, amíg a cukor felolvad és egyneművé válik, ha nagyon pirulna emeljük a serpenyőt a tűz fölé. A homogén cukorban keverjük el a mogyorót és öntsük, lehetőleg vékonyan, olajjal megkent sütőpapírra. Hagyjuk kihűlni, majd apróbbra törve tegyük zacskóba és törjük darabokra. Lehet sodrófával ütögetve vagy klopfolóval ütögetve.