Grillázsos marcipángolyó (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Hideg téli napokra, Advent, Karácsony, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Grillázsos marcipángolyó
Mogyorós grillázs
Grillázsos marcipángolyó A marcipánból formáljunk kis diónyi golyókat, majd forgassuk a grillázs törmelékbe. A tetejükre nyomjunk egy-egy kimagozott rumos meggyet. Jól behűtve tálaljuk. Kissé tömény, de pompás édesség. Mogyorós grillázs A mogyorót megpörköljük, a héját ledörzsöljük, majd durvára vágjuk. A cukrot mély serpenyőbe hintjük és kis lángon hevíteni kezdjük. Szépen, lassan a serpenyőt forgatva aranybarnára pirítjuk, amíg a cukor felolvad és egyneművé válik, ha nagyon pirulna emeljük a serpenyőt a tűz fölé. A homogén cukorban keverjük el a mogyorót és öntsük, lehetőleg vékonyan, olajjal megkent sütőpapírra. Hagyjuk kihűlni, majd apróbbra törve tegyük zacskóba és törjük darabokra. Lehet sodrófával ütögetve vagy klopfolóval ütögetve. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||