Török spenótsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Steffy
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Köretek, Saláták, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 doboz joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
2 maréknyi csemegekukorica 128 4.7 1.6 23.6 3.7 0
1 doboz bébispenót 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A joghurtot tüllel bélelt szitába öntjük és fél órát csepegtetjük. Így a török-görög joghurthoz hasonló textúrát érünk el, persze vehetjük az eredetit is, de sokkal drágább. A joghurtot ízesítsük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Keverjük el a vékony csíkokra vágott spenóttal és a kukoricával.
Kis pihentetés után, senki sem fog rájönni, hogy ifjú kora rémét, a parajt eszi salátának vagy előételnek.
Szárazabb grillhúsok mellé kötelező köret.