Török spenótsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Köretek, Saláták, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A joghurtot tüllel bélelt szitába öntjük és fél órát csepegtetjük. Így a török-görög joghurthoz hasonló textúrát érünk el, persze vehetjük az eredetit is, de sokkal drágább. A joghurtot ízesítsük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Keverjük el a vékony csíkokra vágott spenóttal és a kukoricával. Kis pihentetés után, senki sem fog rájönni, hogy ifjú kora rémét, a parajt eszi salátának vagy előételnek. Szárazabb grillhúsok mellé kötelező köret. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||