Körömpörkölt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A tisztára mosott, esetleg leperzselt körmöket az ízületeknél vágjuk több darabra vagy kérjük meg a hentest, még vásárláskor. Az apróra vágott hagymát a zsíron világossárgára pirítjuk, belerakjuk a körmöket, fűszerpaprikával meghintjük, sózzuk, borsozzuk beledobjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd vízzel felengedjük és olyan puhára főzzük, hogy a hús a csontról leomoljon. Szaftja legyen bőséges, de tartalmas. Ez egy igazi tunkolós étel. Ha nem kuktában készítjük, a puhulási ideje 3-4 óra. Aki szereti, a végén, a krumplit is belefőzheti. Főtt burgonyával és kovászos uborkával tálaljuk | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||