Zsályás-gombás pulykatokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felkockázott bacont zsírjára sütjük, majd a finoma vágott hagymát megpirítjuk rajta. Hozzákeverjük a felcsíkozott pulykahúst és a zúzott fokhagymát és összepirítjuk. A zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a borral felöntve összepároljuk. A darabolt gombát és a felszelt zsályaleveleket belekeverve puhára főzzük. Végül a tejföllel behabarva készre forraljuk. Tarhonyával, párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||