Zsályás-gombás pulykatokány (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor zsálya 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
50 dkg pulykacomb 115 20.5 3.6 0.4 0 75
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felkockázott bacont zsírjára sütjük, majd a finoma vágott hagymát megpirítjuk rajta. Hozzákeverjük a felcsíkozott pulykahúst és a zúzott fokhagymát és összepirítjuk. A zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a borral felöntve összepároljuk. A darabolt gombát és a felszelt zsályaleveleket belekeverve puhára főzzük. Végül a tejföllel behabarva készre forraljuk.
Tarhonyával, párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.