Zöldbabos tarja diszkoszban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Buli, Szabadban, Rakott, Párolt, Diszkosz, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
16 szelet füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
5 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
50 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
50 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
8 szelet tarja 0 0 0 0 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vékonyra szeletelt szalonna felével borítsuk be az alufóliával bélelt diszkosz alját. Rétegezzük rá a vékonyra szelt burgonya és az ujjnyira vágott zöldbab felét. Öntsük rá a a zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesített tejföl harmadát. Borítsuk be a gyengéden kivert, sózott, borsozott tarjaszeletekkel. A tejöl második harmadával kenjük meg, majd ismét zöldbabos burgonya következik. A tetejére kenjük a tejfölös massza utolsó harmadát és betakarjuk a félretett szalonnával. A diszkoszt lezárva, másfél órára, jó parázsba temetjük. Illatos fehérborral és friss, puha kenyérrel tálaljuk.
Szükség esetén római tálban is elkészíthető.