Székelykáposzta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A kockákra vágott bacont megpirítjuk, a zsírján megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és zöldpaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott, kicsontozott csülköt és a lapockát meg a paradicsomot. Kevés víz hozzáadásával fél órát pároljuk. Beletesszük a káposztát, melyet előzőleg kellően kimostunk. Fűszerezzük 1 kávéskanál sóval, 1-1 evőkanál édes és erős paprikával, 3 babérlevéllel, ízlés szerint a többi fűszerekkel. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje az ételt, felforraljuk, majd lefedve 30 percig takarékon főzzük, ha a húsok nem puhák, még tovább pároljuk. Levesszük a tűzről és legalább 30 percig állni hagyjuk, de másnap még jobb. Tejföllel és friss puha kenyérrel adjuk asztalra. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||