Cigánytokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnát apró kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. A pörcöt kiszedjük és a zsíron a finomra metélt hagymát megpirítjuk. Hirtelen átsütjük benne a csíkokra vágott húst, majd kis lángon, lehetőleg a saját levében félpuhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet önthetünk alá. Hozzákeverjük a fűszereket és a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Végül belekeverve a pörcöt, puhára főzzük. Tarhonyával vagy bodaggal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||