Kukoricás zöldsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Szabadban, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 maréknyi csemegekukorica 128 4.7 1.6 23.6 3.7 0
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A előre lehűtött zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk és tálba tesszük. A sóval és borssal ízesített ecetet az olajjal öntetté keverjük, végül a zöldségekkel összeforgatjuk. Frissiben adjuk asztalra.
Grill és hirtelen sült húsok mellé ajánlom.