Kacsamáj almapürével (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Citromfej A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Kacsamáj almapürével
Fehérboros amapüré
Kacsamáj almapürével A májat a tejjel és a fűszerekkel beáztatjuk, majd egy éjszakára félre tesszük. A zsiradékot és a hagymaféléket felhevítjük, majd a testhájba tekert májat beletesszük. A vizes rész elpárolgásáig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Melegen vagy hidegen is pompás előétel. Melegen almapürével, hidegen magyaros tálak részeként tálalhatjuk. Fehérboros amapüré A meghámozott, kicsumázott és kis darabokra vágott almát a citromlével elkeverjük. A bort a lereszelt citromhéjjal és a fűszerekkel felforraljuk, majd az almát belekeverjük. Puhára főzzük és, ha kihűlt, botmixerrel átkeverjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||