Lecsó gázrezsón (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Koleszban főztük, Főétel, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Buli, Hajón is elkészíthető, Húsfélék, Zöldség, Sós, Meleg, Bogrács, Párolt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra Hozzávalók 4 személyre:
Ez a lecsó az egyszerűség jegyében született. Ettől, még hibátlan nyári egytálétel, serpenyőben vagy bográcsban elkészíthető, de csak, relatív, kis mennyiségben. Nagyáruházban vásárolt anyagok tökéletesen felhasználhatóak hozzá. Az olajon átsütjük, a kockázva vett bacont, majd rádobjuk a félfőre vágott hagymát és a félkarikára szelt paprikát. Rövid párolás után, sózzuk, borsozzuk. Kicsit összepároljuk, majd belekeverjük, az apró kockára metélt paradicsomot, a vékonyra karikázott virslit és a fűszerpaprikát. Ha összeforrt, tálaljuk. Mindenki, a tányérján, ízesítse csípőssel. Tojást bűn beletenni, de a friss, puha kenyeret, el ne felejtsük mellőle. Igazi tábori, kirándulós gyors étel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||