Sonkás-majonézes burgonyasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: kicsilány
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Köretek, Előételek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Macskajajra, Buli, Szilveszter, Farsang, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
4 db csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
60 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát héjában, babérlevéllel ízesített, sós vízben vízben megfőzzük. Megtisztítjuk és felkarikázzuk. A tojást keményre főzzük és apróra vágjuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel, a finomra vágott uborkával, zellerzölddel, a citromlével, a finomra vágott sonkával, majd sóval, borssal ízesítjük. Végül az összes hozzávalót összeforgatjuk. Két órát hagyjuk hűtőben pihenni.
Előételként tálaljuk, vagy büféasztalra adjuk.