Sonkás-majonézes burgonyasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: kicsilány A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Köretek, Előételek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Macskajajra, Buli, Szilveszter, Farsang, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát héjában, babérlevéllel ízesített, sós vízben vízben megfőzzük. Megtisztítjuk és felkarikázzuk. A tojást keményre főzzük és apróra vágjuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel, a finomra vágott uborkával, zellerzölddel, a citromlével, a finomra vágott sonkával, majd sóval, borssal ízesítjük. Végül az összes hozzávalót összeforgatjuk. Két órát hagyjuk hűtőben pihenni. Előételként tálaljuk, vagy büféasztalra adjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||