Grillezett paprika (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: kicsilány
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Böjt, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Hideg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

Grillezett paprika
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
3 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grillpác zöldségekhez
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grillezett paprika
A paprikákat hosszában félbe, majd negyedekre vágjuk. A páccal bekenjük és 20 perc állni hagyjuk. Közepes magasságra emelt grillrácson megsütjük. Előételként, fűszeres tejföllel vagy, magában, köretként, kínáljuk.

Grillpác zöldségekhez
A pác hozzávalóit elkeverjük, majd az előkészített zöldségekre öntjük.