Mustáros, párolt csirkecomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Mustáros, párolt csirkecomb
Szárított vargányás szélesmetélt
Mustáros, párolt csirkecomb A sózott, borsozott csirkecombokat, a felhevített olajban elősütjük, Majd bekenjük a porrá tört fűszerekből, a finomra vágott hagymafélékből és a borból kevert páccal. Lefedhető cseréptálba tesszük és 120 fokos sütőben, két órát pároljuk. Előre elkészíthető, a továbbiakban a vendégek érkezésekor érdemes folytatni. Tálaláskor, tepsibe áttéve, 200 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt pirosra sütjük, közben egyszer-egyszer a levével meglocsoljuk. Vargányás szélesmetélttel adjuk asztalra. Szárított vargányás szélesmetélt A szárított vargányát leöblítjük, majd annyi forró vízben, amennyi ellepi, állni hagyjuk, úgy fél órát. Persze használhatunk frisset is, amennyiben hozzá jutunk. A lecsepegtetett gombát, a levét félretéve, apróra vágjuk. A felhevített vajon átsütjük a finomra vágott hagymát, majd a gombát hozzáadva összesütjük. Felöntve a gomba áztatólevével összefőzzük.Beledobjuk a finomra vágott paradicsomot, a kakukkfüvet, és sózva, borsozva, felöntve a borral összepároljuk. Ha, zsírjára sült belekeverjük a tejszínt és a reszelt parmezánt. Végül beleforgatjuk, az előírás szerint, megfőzött tésztát. Ha önálló elő- vagy főételként tálaljuk, hintsük meg, durvára vágott dióval. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||