Tavaszi fejtettbab leves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A gyökérzöldségeket apróra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk, majd, a felhevített olajon átpároljuk. Hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikát és a paradicsomot, végül a zúzott fokhagymával és a babérlevéllel ízesítjük. Felöntjük az alaplével, végszükség esetén vízzel és leveskockával, majd a babot hozzáadva, puhára főzzük. Végül a tejföllel, a pirospaprikával és a liszttel simára kevert, néhány kanál forró levessel elkevert tejföllel, behabarjuk. Nem túl nehéz, húsos ebédhez tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||