Kolbászos-gombás csirkemell sajttal borítva (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
8 szelet ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
15 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
15 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbevágjuk. A négy szelet húst, fólia alatt, gyengéden kiklopfoljuk. A kolbász fűszerezettségétől függően, megszórjuk sóval, borssal. Két evőkanál olajon megpirítjuk a hagymát, majd az apróra vágott gombát átsütjük rajta. Végül belekeverjük a finomra vágott kolbászt. Ha zsírjára sült, hagyjuk langyosra hűlt és keverjük hozzá a tojást. A masszát halmozzuk a csirkemellszeletekre és borítsuk be két szelet sajttal. A félretett olajjal kikent serpenyőbe téve, a búbos húsokat, 200 fokra előmelegített sütőben, 15 percig süssük. Ferdén félbevágva, petrezselymes burgonyával és friss salátával tálaljuk.