Tavaszi zöldségleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Tavaszi zöldségleves
Vajgaluska
Tavaszi zöldségleves A zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk, majd a felhevített vajon átpároljuk. Felöntjük liternyi vízzel, sóval, kevés borssal ízesítjük és félpuhára főzzük. Beledobjuk a zöldborsót, majd öt perc múlva beleszaggatjuk a galuskát. Ha elkészült, merőkanálnyi levessel elkeverjük a tejszínt és finomra metélt petrezselyemzöldet és a levesbe öntve összeforraljuk. Ízlés szerint kevés citromlét hozzáadva pikánsra ízesítjük. Vajgaluska A vajat keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, egy csipet sót és dolgozzuk össze 2 evőkanál liszttel. A lágy tésztát kávéskanállal szaggassuk bele a forró levesbe. Lassan főzzük, pár perc alatt megpuhul. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||